Bedrijfshuisvesting  Locatieonderzoek  Bedrijfsverplaatsing  Vastgoedmanagement  Taxaties  Woningen
 
waarom taxeren
wat taxeren wij
objectief en onafhankelijk
acceptatie taxaties
waardebegrippen
kosten

taxatieformulier

 

home
contact
links
taal

Taxaties

De meeste mensen weten wel wat hun object ‘waard’ is. Maar vaak blijkt dat dit niet een objectieve waarde is. Indien u een objectieve waarde van een object wenst te weten, kunt u een onafhankelijke taxateur ingeschakelen.

Waarom taxeren?

U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een waardebepaling ten behoeve van een hypotheek, een aankoop van een (huur)woning of bedrijfsmatig object, een verkoopbeslissing, projectontwikkeling, een nalatenschap, een echtscheiding, de jaarrekening, de Wet Inkomstenbelasting 2001 (waarde per 1/1/2001), de opstalverzekering, een verbouwing of uitbreiding, een onteigening, overdragen van een bedrijf, enzovoort.

Wat taxeren wij

Wij taxeren (huur)woningen, nieuwbouwwoningen, nieuwbouwprojecten (zowel woningen als commercieel), gronden, winkels, bedrijfspanden, kantoren en horecapanden, dus bijna alles wat met onroerend goed te maken heeft, zowel enkelvoudige objecten als grootschalig.

Objectiviteit en onafhankelijkheid

Zijlstra Vastgoed is lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), waarbij strenge eisen aan onafhankelijkheid, vakkennis en objectiviteit worden gesteld. Tevens zijn wij ingeschreven als Register Makelaar-Taxateur bij het Nederlands Instituut Certificatie en Registratie Makelaar-taxateurs onroerende zaken (CRMT), waarbij eveneens strenge eisen aan vakbekwaamheid worden gesteld. Doordat wij niet verbonden zijn aan een hypotheekkantoor of financiële instelling, waarborgen wij zelf onze onafhankelijkheid.

Acceptatie taxaties

Onze taxaties worden door alle financiële instellingen in Nederland geaccepteerd. Woningtaxaties ten behoeve van een hypotheekverstrekking worden uitgevoerd volgens het ‘model november 2002 vastgesteld door CHF, LMV, NVM, RVT, VBO’. Bedrijfsmatige taxaties worden veelal, afhankelijk van de opdracht, als uitgebreid taxatierapport aangeboden.

Welke waarde?

Het toekennen van een waarde is gebonden aan diverse regels en rekenmethoden. In overleg met u stellen wij vast welk waardebegrip gehanteerd dient te worden. Wilt u weten wat voor waardebegrippen er bijvoorbeeld zijn? Kijk dan op de pagina met waardebegrippen op deze site.

Kosten

Maatwerk en kwaliteit kosten geld. Vraag onze folder ‘Tarieven voor dienstverlening van Zijlstra Vastgoed te Heemstede’ of bel voor een prijsopgave. Overigens is onze factuur veelal aftrekbaar van de belasting! Informatie? Vul vrijblijvend het taxatieformulier in.